27/2/13



Υλικά
 1 κιλό πατάτες
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
3/4 φλιτζανιού τυρί τριμμένο
3 αυγά
αλάτι μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
λάδι για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση
 Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες. Τις περνάμε από μηχανή πουρέ και τις ξαναβάζουμε στη φωτιά με 2 κουταλιές βούτυρο, μέχρι να λιώσει (το βούτυρο). Το κατεβάζουμε από την φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί, τους κρόκους των 2 αυγών, αλάτι και μοσχοκάρυδο.Τ’ανακατεύουμε όλα μαζί και πλάθουμε μπαλάκια, τ’αλευρώνουμε, τα περνάμε από το χτυπημένο αυγό, τέλος τα περνάμε από την φρυγανιά και τα τηγανίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου