Υλικά
2 κουταλιές
σούπας βούτυρο
3/4
φλιτζανιού τυρί τριμμένο
3 αυγά
αλάτι
μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι
φρυγανιά τριμμένη
λάδι για το
τηγάνισμα.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε και βράζουμε
τις πατάτες. Τις περνάμε από μηχανή πουρέ και τις ξαναβάζουμε στη φωτιά με 2
κουταλιές βούτυρο, μέχρι να λιώσει (το βούτυρο). Το κατεβάζουμε από την φωτιά,
το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί, τους κρόκους των 2 αυγών, αλάτι
και μοσχοκάρυδο.Τ’ανακατεύουμε όλα μαζί και πλάθουμε μπαλάκια, τ’αλευρώνουμε, τα
περνάμε από το χτυπημένο αυγό, τέλος τα περνάμε από την φρυγανιά και τα τηγανίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου