5/2/13

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ
Υλικά
1 ½ κιλό σπανάκι
1 κιλό τυρί φέτα
1 ματσάκι μάαραθο
10 μικρά παξιμάδια με μυρωδικά ή σκέτα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
5 αυγά
500 γραμ. φύλλο κρούστας
3 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
2-3 κουταλιές σούπας μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, τον μάραθο , τα κρεμμυδάκια και τα ζεματάμε. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα ψιλοκόβουμε. Λιώνουμε το τυρί και τ’ανακατεύουμε με τ’αυγά πολύ καλά, να γίνουν σαν κρέμα. Ρίχνουμε το σπανάκι με τον μάρσθο και τα κρεμμυδάκια, περνάμε στο μούλτι τα παξιμάδια να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε. Λιώνουμε το βούτυρο, ανοίγουμε το φύλλο και στρώνουμε τα μισά φύλλα, περνώντας το κάθε ένα χωριστά με βούτυρο. Βάζουμε την γέμιση και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας πάλι το κάθε ένα χωριστά. Χαράζουμε την πίτα και ρίχνουμε επάνω το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο –στο αερόθερμο- στους1700  για περίπου 40΄-μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου