22/1/13


ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΜΠΙ

Υλικά
1 λίτρο γάλα
75-100γραμ. νισεστέ
1-2 βανίλιες
20 γραμ. ροδόνερο
¼ φλιτζ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Αλείφουμε με βούτυρο τον πάτο του ταψιού (με πινέλο και πολύ καλά). Ρίχνουμε ποσότητα ζάχαρης ώστε να κολλήσει πάνω στο βούτυρο σε όλο τον πάτο του ταψιού. Την βάζουμε στο φούρνο, στο γκριλ, μέχρι να καεί-να καραμελώσει-και το βγάζουμε να κρυώσει. Διαλύουμε καλά το νισεστέ, τις βανίλιες, τη ζάχαρη και το ροδόνερο, ενώ ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το υπόλοιπο γάλα και προσθέτουμε το μίγμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο ταψί με την καμένη ζάχαρη-το μίγμα πρέπει να έχει κρυώσει καθώς και η καραμελωμένη ζάχαρη-και βάζουμε το ταψί να ψηθεί για 15΄στους 1800. Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου