ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
6 κούπες χυμό πορτοκαλιού
6 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος
4 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη άχνη
Μπόλικα καβουρδισμένα και
τριμμένα αμύγδαλα
1 κούπα χυμό πορτοκάλι για το
βρέξιμο των μπισκότων
Εκτέλεση
Βουτάμε τα μπισκότα στο χυμό πορτοκαλιού και τα στρώνουμε στο πυρέξ. Προσοχή
να μην μουλιάσουν. Βάζουμε το μισό χυμό και την ζάχαρη να ζεσταθούν σε κατσαρόλα
και στον υπόλοιπο χυμό διαλύουμε το κορν φλάουερ. Μόλις ζεσταθεί ο χυμός με την
ζάχαρη, προσθέτουμε και αυτόν με το κορν φλάουερ. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να
δέσει, το αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοοντας κάπου κάπου για να μην κάνει κρούστα.
Ρίχνουμε την κρέμα επάνω στα μπισκότα και τ’ αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία
δωματίου. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ
και την απλώνουμε επάνω στο γλυκό που θα έχει κρυώσει τελείως. Το πασπαλίζουμε
με τα’αμύγδαλα και το βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου