23/1/13


ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΑΣΑΤΟ

Υλικά
1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα
1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
5-6 σκελίδες σκόρδο
1φλιζ. λάδι
4-5 ντομάτες
1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
Αλάτι
Πιπέρι
4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Εκτέλεση
Τρυπάμε το κρέας σε διάφορα σημεία, βάζουμε μέσα το σκόρδο, το αλατοπιπερώνουμε και το  σοτάρουμε στο καυτό λάδι. Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο-προαιρετικά- και 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας αδιάλυτη. Σβήνουμε το κρέας με το κρασί και όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε την ντομάτα. Αν χρειάζεται βάζουμε λίγο νερό και το σιγοβράζουμε. Προς το τέλος προσθέτουμε τις πατάτες. Αφού βάλουμε τις πατάτες δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου