ΑΡΝΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Υλικά
½ πακέτο κριθαράκι χοντρό
3 φρέσκες ντομάτες ή μια κονσέρβα
ντοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
διαλυμένο σε λίγο νερό
½ φλιτζ. λάδι
1κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
6 κουταλιές της σούπας
κεφαλοτύρι τριμμένο
3 φλιτζ. νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, το πλένουμε, το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε
σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρέας,
ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει και ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ. Ρίχνουμε
αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε ένα φλιτζ. νερό και αφού χαμηλώσουμε την φωτιά το
αφήνουμε να σιγοβράσει. Αφού ψηθεί, το μεταφέρουμε σε ταψί, βράζουμε δύο ποτήρια
νερό και τα ρίχνουμε μέσα και όταν η σάλτσα αρχίσει να βράζει (στο φούρνο) ρίχνουμε
το κριθαράκι και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει. Το σερβίρουμε
με κεφαλοτύρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου