ΑΓΡΙΟΓΟΎΡΟΥΝΟ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ
Υλικά
½ ποτήρι του κρασιού λευκό
κρασί
Πιπέρι κόκκους
Πιπέρι τριμμένο
Αλάτι
5-6 κλωναράκια δενδρολίβανο
3 κουταλιές θυμάρι
Γαρύφαλλα σε καρφάκια
Λάδι
Εκτέλεση
Παίρνουμε το κρέας, το πλένουμε, το στραγγίζουμε και το τρυπάμε σε διάφορα
σημεία. Το αλατίζουμε, το πιπερώνουμε με το τριμμένο πιπέρι, του βάζουμε θυμάρι
και από τις δύο πλευρές και το αφήνουμε να μαριναριστεί από 2 ώρες μέχρι 5. Όταν
μαριναριστεί, το βάζουμε σε κατσαρόλα με λάδι που έχει κάψει για να το σοτάρουμε.
Πριν το βάλουμε στην κατσαρόλα, θα αφαιρέσουμε το δενδρολίβανο και όταν κάνει
χρώμα απ’ όλες τις πλευρές, το σβήνουμε με το κρασί και τ’ αφήνουμε να
εξατμισθεί το αλκοόλ για να μην έχει βαριά μυρωδιά. Προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι,
το γαρύφαλλο, λίγο θυμάρι και προσθέτοντας λίγο λίγο νερό το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Στην κατσαρόλα θέλει περίπου 3 ώρες. Στην χύτρα περίπου 1 ώρα. Θα προσέξουμε το
αλάτι γιατί το αγριογούρουνο γλυκίζει. Θα το συνοδεύσουμε με άσπρο ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου