13/12/12



Υλικά
Για την κρέμα
960. γραμ. γάλα
1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
2 χαρτάκια βανίλιες
480 γραμ. φύλλα μπακλαβά
½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο γάλακτος
Για το σιρόπι
3 ½ φλιτζ. ζάχαρη
2 ½ φλιτζ. νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα στη φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι, να πάρει βράση και να πήξει. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια, κατεβάζουμε από τη φωτιά την κρέμα και τα προσθέτουμε λίγο λίγο, ανακατεύοντας πάντοτε με το ξύλινο κουτάλι. Ρίχνουμε και το φρέσκο βούτυρο, ανακατεύουμε να διαλυθεί και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας πότε πότε για να μην κάνει κρούστα. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας με βούτυρο κάθε φύλλο χωριστά και αδειάζουμε μέσα την κρέμα. Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας πάλι κάθε φύλλο χωριστά. Κόβουμε με μαχαιράκι τα φύλλα που περισεύουν και χαράζουμε την επιφάνεια με μυτερό μαχαίρι σε μπακλαβαδωτά κομμάτια, αλείφουμε καλά ,με βούτυρο την επιφάνεια, την ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30΄. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με ζάχαρη και τη φλούδα για 5΄, προσθέτουμε τον χυμό και μετά από 2-3΄το κατεβάζουμε Σιροπιάζουμε όταν το γλυκό είναι ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου