7/12/12


ΚΑΡΥΔΑΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

Υλικά
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
4 ποτήρια καρύδια
2 ποτήρια φρυγανιά
Κανέλλα
Γαρύφαλλα
Τρούφα
Κονιάκ
Εκτέλεση
Βράζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό να γίνουν σιρόπι, ρίχνουμε  μέσα τη φρυγανιά και τα καρύδια κοπανισμένα, ανακατεμένα, την κανέλλα το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα μίγμα. Όταν γίνει μια μάζα το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βουτώντας το χέρι μας στο κονιάκ, παίρνουμε λίγο λίγο από το μίγμα και πλάθουμε τα καρυδάτα μας σε ότι σχήμα θέλουμε. Τα βουτάμε στην τρούφα και τα βάζουμε σε πιατέλα , αφήνοντας τα να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου