6/12/12


ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ

Υλικά
1 ½ κιλό χοιρινό κρέας ψαχνό
2 κιλά πράσα
2 ξερά κρεμμύδια μέτρια
1 φλιτζ. λάδι
750 γραμ. ντομάτες
Αλάτι
 Πιπέρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε τα πράσα, τα καθαρίζουμε , τα πλένουμε, τα κόβουμε κομμάτια 5-6 εκ. το καθένα και τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό. Τα βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν. Καθαρίζουμε το κρέας, το κόβουμε μερίδες, το πλένουμε και το τσιγαρίζουμε στο λάδι αλατοπιπερώνοντας. Όταν μισοτσιγαριστεί, ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα Όταν τελειώσει το τσιγάρισμα, ρίχνουμε την ντομάτα περασμένη στο μούλτι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα, αφού προσθέσουμε και ένα ποτήρι νερό. Όταν θα έχει σχεδόν ψηθεί το κρέας ρίχνουμε τα πράσα, προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νερό, δοκιμάζου αν είναι εντάξει στο αλάτι και αν χρειαστεί βάζουμε λίγο ακόμα και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιεί τελείως τα υγρά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου