13/12/12


ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
Υλικά

640 γραμ. αλεύρι
1 κουταλιά μαγιά μπύρας
Χλιαρό νερό
1 κουταλάκι αλάτι (κοφτό)
Λάδι καλό για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. μέλι
1 φλιτζ. νερό
Κανέλλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε με το αλάτι και το βάζουμε σ λεκάνη, κάνοντας μια λακουβίτσα στη μέση, στην οποία ρίχνουμε τη μαγιά λιωμένη σε ένα φλιτζ. χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε λίγο λίγο χλιαρό νερό ώστε να γίνει ένας χυλός, ούτε πολύ πηχτός ούτε αραιός. Το σκεπάζουμε με μια χοντρή πετσέτα και το βάζουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Θα είναι έτοιμο όταν διπλασιαστεί ό όγκος του και σχηματίσει φουσκάλες. Βάζουμε σε βαθειά κατσαρόλα λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Βρέχουμε το αριστερό μας χέρι με νερό, βάζουμε στη χούφτα μας μια μεγάλη κουταλιά ζύμη και πιέζοντας ώστε να βγαίνουν κομματάκια ζύμη από το πάνω μέρος του κλειστού χεριού και με βρεγμένο κουτάλι το παίρνουμε και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. ΄΄Όταν τους βγάζουμε από το τηγάνι, τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.ετοιμάζουμε το σιρόπι  και σιροπιάζουμε τους λουκουμάδες ρίχνοντας κανέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου