19/12/12


ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Υλικά
2 φλιτζ. του τσαγιού βούτυρο γάλακτος
4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
2 φλιτζ. τσαγιύ αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
¼ φλιτζ. ζάχαρη ψιλή
2 κρόκοι αυγών
1 φλιτζ. του καφέ αλισίβα
1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ
640 γραμ. ζάχαρη άχνη
Λίγο ανθόνερο
Εκτέλεση
Βράζουμε 3 κουταλιές στάχτη καθαρή σε 1 φλιτζ. τσαγιού νερό από το βράδυ. Το αφήνουμε να κατασταλάξει  και μετράμε 1 φλιτζ. αλισίβα. Χτυπάμε το βούτυρο ν’ ασπρίσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους, συνεχίζουμε να χτυπάμε, ρίχνουμε το κονιάκ, την αλισίβα, τα αμύγδαλα και το αλεύρι λίγο λίγο. Ζυμώνουμε καλά την ζύμη και πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε. Τους βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15΄. Όταν ψηθούν, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους τυλίγουμε στην άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου