ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
Υλικά
Χλιαρό νερό 600-650 γραμ.
Εκτέλεση
Σ’ ένα μικρό μπολ διαλύουμε την μαγιά με λίγο νερό από το μετρημένο νερό
με αλάτι και 1 κουταλιά αλεύρι. Τ’ ανακατεύουμε καλά και τ’ αφήνουμε να μείνουν
10΄. Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι, βάζουμε το μίξερ σε σιγανή ταχύτητα
και ρίχνουμε μέσα το μίγμα της μαγιάς. Αυξάνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε μέσα
λίγο λίγο το νερό. Αφού απορροφηθεί το νερό, συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 3-4΄.
Βγάζουμε τη ζύμη , την κάνουμε μια μπάλα και την βάζουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένη,
για περίπου 40΄να φουσκώσει. Την ξαναζυμώνουμε και την αφήνουμε να ξαναφουσκώσει
30-40΄. Τη φτιάχνουμε φρατζολίτσες ή καρβελάκια και τα ψήνουμε για 40΄σε
προθερμασμένο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου