23/12/12


ΚΟΤΑ  ΓΕΜΙΣΤΗ

Υλικά
1 κότα μεγάλη
320 γραμ. κιμάς
½ φλιτζ. του τσαγιού κουκουνάρια
½ φλιτζ. του τσαγιού ρύζι
Πιπέρι μαύρο σε κόκκους
Αλάτι
Λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι
Πιππέρι μαύρο τριμμένο
1 φλιτζ. του τσαγιού κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
Εκτέλεση
Παίρνουμε την κότα, την καθαρίζουμε χωρίς να την κόψουμε, την πλένουμε και την αφήνουμε όρθια να στραγγίσει από τα νερά της. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και όταν σοταριστεί, ρίχνουμε το πιπέρι σε κόκκους και το τριμμένο, το αλάτι, το ρύζι και τα κουκουνάρια. Ανακατεύουμε να σοταριστούν και τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε την κομμένη κεφαλογραβιέρα κατεβάζοντάς τα από την φωτιά.Με ένα κουτάλι, γεμίζουμε την κότα στην κοιλιά και στο λαιμό και με χοντρή βελόνα και κλωστή την ράβουμε. Της βάζουμε λεμόνι εξωτερικά, αλάτι,λάδι και πιπέρι και την βάζουμε στον φούρνο μπρούμυτα να σιγοψηθεί. Όταν κάνει χρώμα από την μεριά που την έχουμε, την γυρίζουμε και αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο ταψί πατατούλες αλατισμένες και με λεμόνι να ψηθούν μαζί με την κότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου