2 φλιτζ.. του τσαγιού φρέσκο
βούτυρο
4-5 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
κοσκινισμένο
½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή
2 κρόκους αυγών
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
1 φλιτζ. του καφέ μαστίχα
ποτό
2 βανίλιες
Λίγο ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο
ν’ ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και συνεχίζουμε να χτυπάμε
τα υλικά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το πάουντερ και τη βανίλια, ρίχνουμε στο
βούτυρο τη μαστίχα και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο. Ζυμώνουμε τη ζύμη πολύ
καλά, να πλάθεται εύκολα και παίρνοντας κομματάκια ζύμη, πλάθουμε τους κουραμπιέδες
στο σχήμα που μας αρέσει. Τους τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο
15-20΄. Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο, τους ραντίζουμε με το ανθόνερο
και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
|
19/12/12
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου