14/12/12


Υλικά
900 γραμ. κιμάς
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα   
2 αυγά
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κουταλιά ψιλοκομμένος άνηθος
¾ φλιτζ. τσαγιού λάδι
½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι
Αλάτι
Πιπέρι
2 κιλά λάχανο
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Διαλέγουμε βασικά το λάχανο, να είναι κατάλληλο για ντολμάδες. Το καταλληλότερο είναι το μαλακό, ενώ το σφιχτό είναι για σαλάτα. Βγάζουμε τα τραυματισμένα φύλλα και με μυτερό μαχαίρι που κόβει, αφαιρούμε προσεκτικά το σκληρό, που βρίσκετε στη μέση όσο το δυνατόν περισσότερο σκληρό. Το πλένουμε και το ζεματάμε σε αλατισμένο νερό. Το βγάζουμε και θα δούμε ότι βγαίνουν εύκολα τα φύλλα. Τα κόβουμε όπως θέλουμε και τυλίγουμε τους ντολμάδες.
Σημ.
Εγώ , πιάνω στο χέρι ολόκληρο το φύλλο και το κόβω ανάλογα το μάκρος του σε 2-3 κομμάτια. Τα πιάνω στη χούφτα, και βάζοντας γέμιση, τα διπλώνω 2-3 φορές και τα κόβω.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, βάζοντας τον κιμά, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδια, άνηθο, μαϊντανό και μια κουταλιά λάδι και τα ζυμώνετε. Φροντίζουμε γεμίζοντας τον ντολμά, να μην βάζουμε πολύ γέμιση, για να μην σκίζετε. Τους στρώνουμε στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και ανάλογο νερό, σκεπάζουμε με ένα πιάτο τους ντολμάδες και σιγοβράζουμε. Όταν γίνουν, τους αυγοκόβουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου