ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ Ή ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Υλικά
2 ½ φλιτζ. τσαγιού καρυδίψιχα ή αμυγδαλόψυχα
¼ φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζ. φρυγανιά κοπανισμένη
2 αυγά
1 κουταλάκι κανέλλα
Ανάλογο βούτυρο για τα φύλλα
Για το σιρόπι
3 ½ φλιτζ. ζάχαρη
2 ½ φλιτζ. νερό
1 κομμάτι κανέλλα
1 φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Χονδροκόβουμε τα καρύδια στη μηχανή ξηρών καρπών καθώς και την φρυγανιά
και τ’ ανακατεύουμε. Χτυπάμε τ’ αυγά με τη ζάχαρη και την κανέλλα και τα προσθέτουμε
στην καρυδόψιχα Παίρνουμε τα φύλλα μπακλαβά και τα κόβουμε κάθε ένα σε τρία
κομμάτια. Βουτυρώνουμε κάθε φύλλο με το πινελάκι κουζίνας και βάζουμε στην άκρη
λίγη γέμιση. Διπλώνουμε τα δύο πλάγια προς τα μέσα για να κλειστεί η γέμιση και
τυλίγουμε ρολό. Τα τοποθετούμε σε ταψί βουτυρώνοντας την επιφάνεια κάθε φλογέρας και ραντίζουμε με λίγο νερό. Τα ψήνουμε σε μέτριο
φούρνο για 15΄. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν μισοκρυώσουν οι φλογέρες τις βουτάμε
στο καυτό σιρόπι και τις βάζουμε μετά στην πιατέλα. Όταν τις σιροπιάσουμε όλες,
δένουμε πιο πολύ το σιρόπι και περιχύνουμε τις φλογέρες.
Τα αυγα τη σχεση εχουν με τις φλογερες;;
ΑπάντησηΔιαγραφή