5/12/12


ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

Υλικά
1 κιλό και 280 γραμ. κουνουπίδι
240 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
½ φλιτζ. βούτυρο
3 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
1 δόση μπεσαμέλ
φρυγανιά κοπανισμένη
Εκτέλεση
Βράζουμε το κουνουπίδι, αφού το κόψουμε σε κομμάτια, χωρίς να λιώσει, τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι και το λιώνουμε με το πιρούνι να γίνει μικρά κομματάκια.   Λιώνουμε το βούτυρο κεαι με το μισό περιχύνουμε το κουνουπίδι.  Προσθέτουμε τ’ αυγά ελαφρά χτυπημένα, αλάτι, πιπέρι και τα’ ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ και σε βουυρωμένο πυρέξ στρώνουμε μια στρώσει κουνουπίδι, πασπαλίζουμε με τριμμένο κεεφαλοτύρι, μια στρώση μπεσαμέλξανά τριμμένο τυρί καιπάκλι κουνουπίδι και μπεσαμέλ μέχρι να τελιώσουν τα υλικά. Η τελευταία στρώση μπεσαμέλ φρντίζουμε να γίνει πιο παχειά. Πασπαλίζουμε με τυρί, φρυγανιά, ραντίζουμε το υπόλοιπ βύτυρο  και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 20-30΄. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου