ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ - ( ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ)
Υλικά
1 φλιτζ. του τσαγιού λάδι
2 ½ φλιτζ.τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
¼ φλιτζ. τδσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
¼ φλιτζ. τσαγιού κονιάκ
¼ φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
Για το σιρόπι
1 φλιτζ. τσαγιού μέλι
½ φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. καρυδόψυχα κοπανισμένη
Εκτέλεση
Σε μια
λεκάνη χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη για ¾ της ώρας περίπου. Ρίχνουμε το κονιάκ,
το ξύσμα πορτοκαλιού και τη σόδα λιωμένη στο χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε λίγο
λίγο το σιμιγδάλι και το αλεύρι
κοσκινισμένο και τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει
μια ζύμη μέτρια. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα πιέζουμε με πιρούνι να γίνει η
επιφάνειά τους αυλακωτή. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο
για 20΄περίπου. Όταν τα βγάλουμε αφήνουμε
να κρυώσουν και μετά τα μελώνουμε. Μέχρι
να κρυώσουν ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη
και το μέλι να πάρουν μερικές βράσεις και όταν βγάλουν αφρό ξαφρίζουμε.Όταν είναι
έτοιμο το σιρόπι, βουτάμε μέσα τα κρύα μελομακάρονα, τα πιέζουμε ελαφρά προς τα
κάτω με τρυπητή κουτάλα και όταν τα βγάλουμε τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα
πασπαλίζουμε με την κοπανισμένη καρυδόψυχα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου