3/12/12


ΔΙΠΛΕΣ

Υλικά
2 ½-3 φλιτζ. αλεύρι
3 ολόκληρα αυγά
1 φλιτζ. του καφέ ποτό μαρασκίνο ή μαστίχα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές ζάχαρη
Κανέλα για το πασπάλισμα
Μέλι
Καρύδια ή αμύγδαλα κοπανισμένα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ.  Το βάζουμε σε μια λεκανίτσα και αφού ανοίξουμε μια λακκουβίτσα στη μέση, ρίχνουμε τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει με τη ζάχαρη και έχουμε προσθέσει το ποτό λίγο λίγο. Ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη σκληρή και  την αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί. Την ξαναζυμώνουμε και ανοίγουμε πολύ ψιλό φύλλο. Κόβουμε το ανοιγμένο φύλλο σε λωρίδες 3-4 εκ. και ή τα φτιάχνουμε διάφορα σχέδια στον πάγκο, ή μέσα στο καυτό λάδι με δύο πηρούνια. Αφού τις τηγανίσουμε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Βάζουμε τις δίπλες σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με τα κοπανισμένα καρύδια και την κανέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου