30/11/12


ΠΙΤΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Υλικά
Για τη ζύμη
½ φλιτζ. βούτυρο
½  φλιτζ. νερό
½ φλιτζ. ούζο
1 φλιτζανάκι χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
1 κουταλιά του γλυκού κρεμόριο
Αλεύρι όσο πάρει
Για τη γέμιση
1 φλιτζ. του τσαγιού μέλι
2 φλιτζ. του τσαγιού καρύδια
1 κουταλιά της σούπας κανελλογαρύφαλλα σκόνη
Φλούδα ενός μανταρινιού σε μικρά κομμάτια
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο  ν’ ασπρίσει και προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο συνεχίζοντας το χτύπημα. Διαλύουμε τη σόδα και το κρεμόριο στο χυμό του πορτοκαλιού, ρίχνουμε το ούζο και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, προσέχοντας να γίνει μια ζύμη μάλλον μαλακή. για ν’ανοίγει εύκολα φύλλο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ. και την κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Έχουμε ετοιμάσει την γέμιση, ανακατεύοντας όλα τα υλικά καλά και βάζουμε σε κάθε κομμάτι φύλλο μια κουταλιά (γέμιση). Τα διπλώνουμε και τους δίνουμε το σχήμα που θέλουμε. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20΄. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου