28/11/12


ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά
180 γραμ. βούτυρο
50 γραμ. αλεύρι
180 γραμ. ζάχαρη άχνη
100 γραμ. αμύγδαλα κοπανισμένα
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
5 ασπράδια αυγών
50 γραμ. φλούδες αμυγδάλου
Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Σε μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ξύσμα πρτοκαλιού. Χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια  να αφρατέψουν και τα αδειάζουμε στο μπολ με το αλεύρι. Προσθέτουμε το ζεστό βούτυρο και  ανακατεύουμε με κουτάλι, μέχρι να γίνουν όλα ένα απαλό μίγμα. Βουτυρώνουμε ατομικά φορμάκια για κεκάκια και αδειάζουμε μέσα το μίγμα μέχρι τα ¾ του ύψους τους. Σκορπάμε επάνω τις φλούδες αμυγδάλου και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 για 20΄ περίπου. Μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν δηλαδή. Όταν κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου