ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
Υλικά
4 κουταλιές λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού φινόκιο
Ξύσμα και χυμό ½
λεμονιού
4 φύλλα δάφνης
2 κουταλάκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1800. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι και τηγανίζουμε τα λουκάνικα που τα έχουμε κόψει
σε χοντρά κομμάτια, για λίγο ίσα να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε από την φωτιά και
τ’αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο,
ακόμα μια κουταλιά λάδι και τα σοτάρουμε να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες,
τα λουκάνικα , το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τα φύλλα δάφνης, τον μισό μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Αδειάζουμε
τα υλικά σε πυρέξ, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, 120 ml κρύο νερό σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και το
ψήνουμε 30-40΄. Πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σρβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου