ΚΟΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Υλικά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι γλυκού ρίζα τζίντερ τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
10 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
10 κλωναράκια κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
4 στήθη κοτόπουλο χωρίς πέτσα χοντροκομμένα
1 μικρή κόκκινη πιπερίτσα καυτερή χωρίς τους σπόρους
ψιλοκομμένη
Αγγούρι για το γαρνίρισμα σε μπαστουνάκια
Γλυκειά σάλτσα τσίλι ή κέτσαπ και φέτες λεμόνι ή λάϊμ
για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε
τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα διατηρούμε ζεστά. Σε ένα
μπολ, ανακατεύουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τζίντερ, το σκόρδο, τον δυόσμο, το
κόλιανδρο, την καυτερή πιπερίτσα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι
και ανακατεύουμε. Στο μπλέντερ χτυπάμε το κοτόπουλο μαζί με το μίγμα του τζίντζερ
που έχουμε φτιάξει. Προσέχουμε όμως, να ενωθούν χωρίς να ψιλοκοπούν ή να λιώσουν.
Αδειάζουμε το μίγμα μας σε μια λεκανίτσα και με λαδωμένα χέρια για να μην κολλάει
, πλάθουμε 12 κροκέτες τις οποίες τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σερβίρουμε στο πιάτο
τα ζυμαρικά, βάζουμε δίπλα τις κοτοκροκέτες και γαρνίρουμε με το αγγούρι και
την γλυκειά σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου