17/11/12



Υλικά
2 κουταλ. ζάχαρη ψιλή
100 γραμ. καφέ φίλτρου ή εσπρέσο
8 κουτ. λικέρ
350 γραμ. σαβαγιάρ μπισκότα
500 γραμ. τυρί μασκαρπόνε
150 ml κρέμα γάλακτος
4 κουτ. ζάχαρη άχνη
200 γραμ. σοκολάτα σκούρα λιωμένη
Κακάο σκόνη
Σοκολατένια καραμελίνια για την διακόσμηση
Εκτέλεση
Σε μια πιατέλα βάζετε ένα τσέρκι, για να φτιάξετε μέσα το γλυκό σας, ή το φτιάχνετε σε ποτήρια. Διαλύετε την ψιλή ζάχαρη στον καφέ και ανακατεύετε με 4 κουτ. από το λικέρ. Βουτάτε τα μπισκότα στο μίγμα του λικέρ και στρώνετε το 1/3 τους στη βάση της φόρμας. Χτυπάτε το τυρί, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη και το υπόλοιπο λικέρ, ώσπου να πήξουν και αδειάζετε την μισή ποσότητα επάνω στα σαβαγιάρ.  Ισιώνετε την επιφάνεια και  περιχύνετε με την μισή λιωμένη σοκολάτα.  Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις, τελειώνοντας με μια στρώση σαβαγιάρ. Σκεπάζετε όλη την φόρμα με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο  για 3 περίπου ώρες. Όταν το βγάλετε από το ψυγείο, πασπαλίζετε την επιφάνεια με άφθονο κακάο αφού βγάλετε προσεκτικά το τσέρκι, θα το διακοσμήσετε με τα σοκολατένια καραμελίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου