13/11/12


ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Υλικά
1 μεγάλη μελιτζάνα σε λεπτές φέτες – 12 μεγάλα άσπρα μανιτάρια κομμένα στη μέση – 2 μεγάλα κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες – 1 μικρό κουνουπίδι σε φουντίτσες – 1 μικρό μπρόκολο σε φουντίτσες – 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κρίκους 
Για το χυλό
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις – αλάτι – πιπέρι – 1 κουταλιά της σούπας λάδι – 1 φλιτζ. μπύρα
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες αφού τα καθαρίσουμε και τα πλύνουμε, τ’ αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι για μισή ώρα. Αλατίζουμε και τα μανιτάρια, αφού τα κόψουμε στη μέση. Το κουνουπίδι και το μπρόκολο τα βάζουμε να βράσουν λίγο για να μαλακώσουν. Ετοιμάζουμε το χυλό, κοσκινίζοντας το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα λίγο λίγο τα υλικά, αλάτι, πιπέρι, λάδι, μπύρα. Για να μη κολλάει ο χυλός στα λαχανικά μας, όταν τον ετοιμάσουμε, τον αφήνουμε στην άκρη για μια ώρα περίπου να δέσει. Βουτάμε τα λαχανικά στο χυλό και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ή φριτέζα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου