28/10/12



Βουτήματα με μαρμελάδα

Υλικά
1 κιλό αλεύρι μαλακό – ½ κιλό βούτυρο – 1 ½ κιλό ζάχαρη άχνη – 2 κρόκοι αυγών – 1 φλιτζ. ζάχαρη – 1 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα – 200 γραμ. μαρμελάδα – άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, τους κρόκους αυγών και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά. Πλάθουμε το μίγμα σε μεγάλες στρογγυλές μπαλίτσες, τις κυλάμε στη ζάχαρη και στη συνέχεια, πατάμε κάθε μπαλίτσα στη μέση να κάνει λακουβίτσα, την οποία γεμίζουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας και τέλος βάζουμε επάνω μισό αμύγδαλο ξεφλουδισμένο. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 15΄. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου