11/10/12


Πιτάκια γλυκά με μυζήθρα

Υλικά
1 πατάτα – 100 γραμ. μυζήθρα ανάλατη – 1 αυγό – 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη – ξύσμα από 1 πορτοκάλι – 1 ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι – 1 κουταλιά της σούπας μαγιά σκόνη – 1 ρακοπότηρο λικέρ – 1 πρέζα αλάτι – λάδι για το τηγάνισμα – 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βράζουμε την πατάτα και την κάνουμε πουρέ. Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε τον πουρέ της πατάτας με την μυζήθρα λιωμένη, το αυγό, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλεύρι και την μαγιά (αλεύρι και μαγιά τα κοσκινίζουμε μαζί), το λικέρ και το αλάτι. Τα δουλεύουμε όλα μαζί με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να γίνει μια ζύμη λεία και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα. Κόβουμε με αλευρωμένα χέρια κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε μικρές πίτες, τις οποίες τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αφού τις στραγγίσουμε σε απορροφητικό χαρτί τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και προαιρετικά κανέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου