Σιροπιαστόγλυκό με σιμιγδάλι
Υλικά
1 και ¾ του
ποτηριού ( του νερού) ψιλό σιμιγδάλι – 1 κιλό γάλα – 1 κουταλιά του γλυκού σόδα – 5 αυγά
– ½ φλιτζ. του καφέ κονιάκ – 100
γραμ. βούτυρο
Για το σιρόπι
½ λίτρο νερό
– 1 κιλό
ζάχαρη – ξύσμα λεμονιού ή βανίλια
Εκτέλεση
Βράζουμε το
γάλα και μόλις φουσκώσει, ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς
για να μην σβωλιάσει. Μόλις πήξει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη
σόδα διαλυμένη στο κονιάκ. Αφήνουμε το μίγμα για λίγο να κρυώσει, χτυπάμε τα
αυγά, τα ρίχνουμε στο μίγμα και τ’
ανακατεύουμε. Βουτάμε τα χέρια μας στο λιωμένο βούτυρο, παίρνουμε από το μίγμα
κομματάκια και πλάθουμε σε μέγεθος τηγανίτας. Τ’ αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί
και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και όταν κρυώσουν, δένουμε
το σιρόπι και τα σιροπιάζουμε βουτώντας τα λίγα λίγα στο σιρόπι που βράζει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου