30/9/12


Ρυζότο με σουπιές

Υλικά
300 γραμ. ρύζι (2 ½ φλιτζ. ) – 300 γραμ. σουπιές – 400 γραμ. σπανάκι – 50 γραμ. τυρί πεκορίνο τριμμένο – 1 μικρό κρεμμύδι – 1 σκελίδα σκόρδο – λάδι – αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σουπιές, κρατώντας στην άκρη τη θήκη που περιέχει το μελάνι. Τις πλένουμε πολύ καλά και τις κόβουμε κομματάκια. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο ψιλοκομμένα και μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τις σουπιές, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το σπανάκι πλυμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε, τα βράζουμε για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι, το μελάνι που έχουμε κρατήσει και λίγο λίγο βραστό νερό περίπου 2 ½ φλιτζ. . Αφήνουμε το ρύζι να βράσει και να τραβήξει το ζουμί. Σερβίρουμε αφού ρίξουμε το τριμμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου