Ρυζότο με σουπιές
Υλικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σουπιές, κρατώντας
στην άκρη τη θήκη που περιέχει το μελάνι. Τις πλένουμε πολύ καλά και τις κόβουμε
κομματάκια. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο ψιλοκομμένα και μόλις
πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τις σουπιές, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε
το σπανάκι πλυμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε, τα βράζουμε
για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι, το μελάνι που έχουμε κρατήσει
και λίγο λίγο βραστό νερό περίπου 2 ½ φλιτζ. . Αφήνουμε το ρύζι να βράσει και
να τραβήξει το ζουμί. Σερβίρουμε αφού ρίξουμε το τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου