11/9/12


ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Υλικά
250 γραμ. βούτυρο φρέσκο – 150 γραμ. ζάχαρη – 2 αυγά – 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ – 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα – φλούδα 3 λεμονιών
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκάνη τ’ αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο. Το τρίβουμε λίγο, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τ’ αυγά, το κονιάκ και τις φλούδες λεμονιού ξυσμένες στον τρίφτη. Τα ζυμώνουμε όλα μέχρι να γίνουν μια λεία μάζα και μετά πλάθουμε τη ζύμη σε ότι σχήμα θέλουμε. Αλείφουμε την επιφάνεια των κουλουριών με χτυπημένο κρόκο αυγού και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου