Ζύμη για τάρτες (Βασική )
Υλικά
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι – 1 κουταλάκι
γλυκού αλάτι – 2/3 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο φρέσκο – 6 κουταλιές της σούπας νερό
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το
βάζουμε σε λεκάνη. Τρίβουμε μέσα το βούτυρο,
βάζουμε το αλάτι και ζυμώνουμε, προσθέτοντας και το νερό. Το αφήνουμε να
ξεκουραστεί 15΄. Σε διάφορες συνταγές η ζύμη ψήνετε χωρίς τη γέμιση. Σε αυτή
την περίπτωση, ψήνουμε τη ζύμη, την βγάζουμε από την φόρμα και όταν κρυώσει, βάζουμε
τη γέμιση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου