Τυροπιτάκια
Υλικά
Για τη ζύμη
1 βιτάμ (250 γραμ. ) – 1 κεσέ γιαούρτι
στραγγιστό (220 γραμ.
) – ½ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο
λιωμένο, ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Ανακατεύουμε τα
τυριά με τ’ αυγά. Παίρνουμε λίγο ζυμάρι και το απλώνουμε με το χέρι σε πάχος ενός
εκατοστού περίπου. Με ένα φλιτζάνι του τσαγιού κόβουμε το φύλλο στρογγυλό και μ’
ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε γέμιση και την βάζουμε στη μέση του φύλλου.
Τα κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 1800 για 30-35΄.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου