25/9/12



Υλικά
1 κιλό αμυγδαλόψιχα – 1 κιλό ζάχαρη – 10 αυγά – ½ φλιτζ. αλεύρι
Εκτέλεση
Κοπανίζουμε σε γουδί ή χαβάνι τα τρία τέτερτα της ξεφλουδισμένης αμυγδαλόψιχας, με τα τρία τέταρτα της ζάχαρης. Τ’ ανακατεύουμε με τα ασπράδια των αυγών και το αλεύρι. Το μίγμα που θα μοιάζει με πηχτή κρέμα, το βάζουμε σε μέτριο στρογγυλό, όχι οδοντωτό, κορνέ και πιέζοντας , αραδιάζουμε τα βουτήματα μακρουλά σαν δάχτυλα επάνω σε λαδόκολλα στρωμένη σε λαμαρίνα. Τα υπόλοιπα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα, τ’ ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε σε κάθε δαχτυλάκι, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για ένα τέταρτο περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου