2/9/12


Κρέμα με μήλα

Υλικά
1 κιλό γάλα – 1 ½ φλιτζ. του τσαγιού άνθος αραβοσίτου – 250 γραμ. ζάχαρη – 3 αυγά – 1 φλούδα λεμονιού –
Για την κομπόστα
500 γραμ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα – 250 γραμ. ζάχαρη – 1 μασούρι κανέλλα – 2 κουταλάκια σκόνη κανέλλα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα δύο φλιτζάνια κρύο γάλα και διαλύουμε μέσα το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη. Βάζουμε στην φωτιά μια άλλη κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και με μια φλούδα λεμονιού και όταν κάψει ( όχι να βράσει ), το ρίχνουμε λίγο λίγο στην κατσαρόλα με το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Βάζουμε στη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύουμε ώσπου να σιγοβράσει η κρέμα και να δέσει κανονικά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, πετάμε την φλούδα του λεμονιού και ρίχνουμε σιγά σιγά τους χτυπημένους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν . Ξαναβάζουμε για λίγο την κατσαρόλα στη σιγανή φωτιά για να δέσει και πάλι η κρέμα. Σε άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε τα μήλα κομπόστα με τη ζάχαρη και το μασούρι κανέλλας. Βγάζουμε τα μήλα με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει λίγο. Όταν είναι όλα έτοιμα, βάζουμε σε μπολ ή ποτήρι μερικά κομμάτια μήλα κομπόστα και απογεμίζουμε το μπολ ή το ποτήρι με κρέμα. Τα βάζουμε στο ψυγείο και πριν τα σερβίρουμε ρίχνουμε επάνω σιρόπι από την κομπόστα  και πασπαλίζουμε με κανέλλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου