3/9/12


ΤΑΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Υλικά
300 γραμμ. αλεύρι - 100 γραμμ. βούτυρο - 150 γραμμ. ζάχαρη - 1 αυγό - 100 γραμμ. σπασμένη αμυγδαλόψιχα – βανίλια - μπέικιν πάουντερ -  ζάχαρη άχνη - βούτυρο και αλεύρι για την φόρμα.
Για τη γέμιση
300 γραμμ. ανθότυρο - 100 γραμμ. ζάχαρη - 50 γραμμ. τριμμένη αμυγδαλόψιχα - 1 αυγό.
Εκτέλεση
Βάζουμε σ’ένα  μπολ τα τριμμένα αμύγδαλα, προσθέτουμε το ανθότυρο, τη ζάχαρη, το αυγό και ανακατεύουμε τα υλικά με ένα πιρούνι. Βάζουμε στον πάγκο εργασίας το αλεύρι, κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και μαλακό. Προσθέτουμε το αυγό, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα σπασμένα αμύγδαλα. Ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή και όσο το δυνατόν ομοιογενής. Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο όμοια μέρη, αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα για τάρτες, πασπαλίζουμε  με αλεύρι, τρίβουμε με τα δάχτυλα τη μισή ζύμη και τη βάζουμε στη φόρμα. Στρώνουμε τη γέμιση μ’ ένα κουτάλι επάνω στη ζύμη χωρίς να πιέσουμε πολύ. Τρίβουμε με τα δάχτυλα την άλλη μισή ζύμη και τη στρώνουμε επάνω στη γέμιση. Βάζουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε την τάρτα να σκληρύνει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τη σερβίρουμε χλιαρή χλιαρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου