30/8/12


Κέικ λεμονιού με σιρόπι

Υλικά
 1 φλιτζάνι  τσαγιού βούτυρο ή λάδι sol (ηλιέλαιο) - 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη - 4 αυγά - ξύσμα λεμονιού - 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι - 3 κουταλάκια  κοφτά μπέικιν πάουντερ - ελάχιστο αλάτι - 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα - φετάκια λεμονιού - ζάχαρη
Σιρόπι
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη - 3/4 φλιτζανιού νερό -   
 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού - φλούδα λεμόνι
Εκτέλεση
 Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, βάζουμε ένα-ένα τ’ αυγά, ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν  και το αλάτι και το ρίχνουμε ενναλάξ με το γάλα στο μίγμα. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 1 ώρα, το βγάζουμε από την φόρμα, το αφήνουμε να κρυώσει, το τρυπάμε με καλαμάκι σε διάφορα σημεία, το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι και το γαρνίρουμε με τα φετάκια λεμόνι τυλιγμένα στη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου