29/8/12


Ροδάκινα μαρμελάδα

Υλικά
 2 κιλά ροδάκινα - 1.600 γραμ. ζάχαρη - 2 κουταλιές χυμό λεμονιού – 2 βανίλιες άρωμα
Εκτέλεση
Παίρνουμε ώριμα ροδάκινα και τα πλένουμε. Καθαρίζουμε την φλούδα, βγάζουμε το κουκούτσι και τα περνάμε στο μούλτι να γίνουν πολτός. Τον αδειάζουμε στην κατσαρόλα και αφού βάλουμε και την ζάχαρη με τις βανίλιες, τ’ αφήνουμε να βράσουν. Όταν  δέσει η μαρμελάδα μας, αφού της έχουμε αφαιρέσει τον αφρό, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και την κατεβάζουμε από την φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου