Αυγά με ντομάτα ( καγιανάς ή στραπατσάδα)
Υλικά
1 μεγάλη ντομάτα ώριμη – 2 αυγά
– αλάτι – πιπέρι – ½ ποτήρι του κρασιού λάδι
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε την ντομάτα,
την περνάμε από τον τρίφτη του τυριού. Την βάζουμε στο τηγάνι, χωρίς λάδι με λίγο
αλάτι και την αφήνουμε να βράσει και να πιεί τελείως τα υγρά της. Όταν είναι
τελείως στεγνή, βάζουμε το λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί περίπου 5΄και ρίχνουμε
μέσα τα αυγά χτυπημένα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε αφού φροντίσουμε
ν’ ανακατευτούν τα υλικά. Να θυμάστε, θέλει καλό ψήσιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου