Χουρμάδες ( ξεροί ) γλυκό
Υλικά
30 χουρμάδες (από κατάστημα
ξηρών καρπών) – 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη – 2 κούπες νερό – 1 μικρό ξύλο κανέλλα
– 2-3 γαρύφαλλα – 1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Παίρνουμε ξερούς χουρμάδες,
τους ξεπλένουμε με αρκετό νερό και τους βγάζουμε το κουκούτσι. Βάζουμε μέσα σε
κάθε χουρμά, στην θέση του κουκουτσιού ένα ξεφλουδισμένο αμύγδαλο. Βάζουμε το
νερό με τη ζάχαρη, την κανέλλα και γαρύφαλλα να βράζουν και ρίχνουμε τους
χουρμάδες. Τους αφήνουμε να βράσουν και όταν φουσκώσουν ( θα προσέξετε να μην τους
αφήσετε να φουσκώσουν πολύ, γιατί θα σκάσει η φλούδα τους και δεν θα έχουν ωραία
εμφάνιση), τους βγάζουμε με μα τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει, ρίχνοντας το χυμό λεμονιού. Όταν
δέσει, ρίχνουμε τους χουρμάδες και σβήνουμε τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου