Παγωτό με βανίλια
Υλικά
3 βανίλιες
– 1 λίτρο
γάλα πλήρες – 8 κρόκοι αυγών – 200 γραμ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Βράζουμε το
γάλα με τις βανίλιες και το σουρώνουμε. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, με
το σύρμα των αυγών, μέχρι ν’ ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε λίγο
λίγο το γάλα καφτό και ανακατεύουμε γρήγορα και δυνατά. Βάζουμε το μίγμα να
βράσει σε μπεν μαρί, συνεχίζοντας ν’ ανακατεύουμε, μέχρι να σκεπάζετε το
κουτάλι. Βγάζουμε το μίγμα από τη φωτιά, το σουρώνουμε και αφού το αδειάσουμε
στη παγωτιέρα, το βάζουμε στην κατάψυξη να πήξει.
Παγωτό πορτοκάλι
Υλικά
5 πορτοκάλια – ¾ της κούπας ζάχαρη
– 4 κρόκοι αυγών – ¼ κιλού και ½ κούπα κρέμα γάλακτος – 1 κούπα σαντιγύ
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε στη μέση
2 πορτοκάλια. Αφαιρούμε με προσοχή την ψίχα τους και τις φλούδες τις βάζουμε
στην κατάψυξη. Πλένουμε και τα υπόλοιπα πορτοκάλια και τρίβουμε την φλούδα τους
και την ανακατεύουμε σε μπολ, με τους κρόκους και τη ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος,
προσθέτοντάς την στο μίγμα των αυγών και τα βάζουμε σε μπεν μαρί. Τ’ανακατεύουμε
συνεχώς μέχρι να πήξουν, τ’ αφήνουμε να κρυώσουν και τ’ ανακατεύουμε με τη
σαντιγύ. Βάζουμε το παγωτό να κρυώσει και το σερβίρουμε στις κούπες των
πορτοκαλιών με λίγη σαντιγύ στο καθένα.
Υλικά
½ λίτρο γιαούρτι στραγγιστό – ½ λίτρο γάλα – 8 κρόκοι αυγών – 300 γραμμ. ζάχαρη – 1 βανίλια
Εκτέλεση
Αραιώνετε το γιαούρτι με το γάλα και το βράζετε. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και την βανίλια και ρίχνετε το καυτό γιαούρτι με το γάλα, ανακατεύοντας. Βάζετε το μίγμα σε μπεν μαρί να δέσει, συνεχίζοντας να ανακατεύετε. Το αφήνετε να κρυώσει τελείως,, ανακατεύοντας κάθε τόσο και το ρίχνετε στην παγωτιέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου