22/6/12



Γλυκό ψυγείου με μπισκότα
Υλικά
1 ½ φλιτζ. τριμμένα μπισκότα (χοντροκομμένα) – 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη – 250 γραμ. βούτυρο – 200 γραμ. τυρί κρέμα (1 πακέτο) – 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη – 1 βανίλια – 1 φλιτζ. σαντιγύ – φρέσκα φρούτα της εποχής για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Τρίβετε τα μπισκότα με τα χέρι, λίγο χοντροκομμένα, τα βάζετε σε μπολ, λιώνετε το βούτυρο, τ’ ανακατεύετε με τα μπισκότα και τη ζάχαρη και όταν γίνουν ένα μίγμα, τα στρώνετε σε πυρέξ, πιέζοντάς τα με το χέρι να πατικωθεί. Βάζετε το πυρέξ στο ψυγείο,  μέχρι να ετοιμάσετε και τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάτε το τυρί κρέμα,  με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, να γίνει αφράτο, προσθέτετε τη σαντιγύ και το αδειάζετε επάνω από τα μπισκότα στο πυρέξ που έχετε στο ψυγείο. Τα αφήνετε στο ψυγείο περίπου 12 ώρες και για να το σερβίρετε,  θα κόψετε σε κομμάτια, το φρούτο που θέλετε, θα το περάσετε από,ζάχαρη και θα γαρνίρετε το γλυκό.



Υλικά
200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα – 1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ – 5 κρόκους αυγών – 1 βανίλια – 150 γραμ. κρέμα γάλακτος – 2 ασπράδια αυγών – 50 γραμ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, διαλύουμε τον καφέ με 3 κουταλιές νερό και τον προσθέτουμε στην λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά την κουβερτούρα με τον καφέ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών καλά ν’ αφρατέψουν, ρίχνουμε την βανίλια και τα βάζουμε στο μίγμα της κουβερτούρας ανακατεύοντας καλά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ, την ρίχνουμε στο μίγμα, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν, χτυπάμε τ’ ασπράδια με την ζάχαρη και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μίγμα. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά μας και αδειάζουμε το μίγμα μας σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο Για να έχει η μους ωραία εμφάνιση, μπορούμε να βάλουμε το μίγμα σε κορνέ και να κάνουμε διάφορα σχέδια στα μπολάκια. Την σερβίρουμε αφού τη γαρνίρουμε με σαντιγύ ή τριμμένη σοκολάτα.


Υλικά
400 γραμμ. μυζήθρα ανάλατη – 200 γραμμ. ζάχαρη – 2 ποτηράκια λικέρ – 1 κουταλάκι βανίλια – 50 γραμμ. κάντιτα – 100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα – 1 παντεσπάνι φτιαγμένο με τη βασική συνταγή και κομμένο σε φέτες – 100 γραμμ. λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη, δουλεύουμε τη μυζήθρα με τη ζάχαρη, ένα ποτηράκι λικέρ και τη βανίλια. Χωρίζουμε ην κρέμα που φτιάξαμε σε δύο μέρη και στο ένα ανακατεύουμε τα κάντιτα και τη σοκολάτα ψιλοκομμένη. Κόβουμε φέτες το παντεσπάνι και τις βρέχουμε  με το υπόλοιπο λικέρ. Στρώνουμε σε γυάλινη κούπα μια φέτα παντεσπάνι, επάνω μια στρώση λευκή κρέμα, μια φέτα παντεσπάνι και μια στρώση σοκολατί κρέμα, μια φέτα παντεσπάνι και συνεχίζετε εναλλάσσοντας τις κρέμες, ώσπου να τελειώσουν τα υλικά, τελειώνοντας με παντεσπάνι. Γαρνίρετε με κομμάτια λευκή σοκολάτα και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου