3/6/12



Υλικά
1.280 κιλού φράουλες –1 κιλό ζάχαρη – χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Θα καθαρίσουμε και θα πλύνουμε πολύ καλά τις φράουλες. Θα τις λιώσουμε με το χέρι ή με ένα πιρούνι. Αν όμως θέλουμε να είναι τελείως λιωμένες, θα τις βάλουμε στο μούλτι . Θα βάλουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και αφού ξαφρίσουμε τη μαρμελάδα, θα την δέσουμε σε δυνατή φωτιά. Πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.


Μαρμελάδα από σύκα
Υλικά:
1,280  κιλό σύκα - 1 κιλό ζάχαρη - 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
 Λιώνουμε τα σύκα, είτε με το πιρούνι είτε στο μούλτι. Τα βάζουμε όλα μαζί , τα πολτοποιημένα σύκα και τη ζάχαρη, να βράσουν μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Πριν την κατεβάσω από τη φωτιά, ρίχνω τον χυμό λεμονιού.


Μαρμελάδα σύκο
Υλικά
1.280 κιλού σύκα ώριμα – 640 γραμμ. ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού – 2 βανίλιες άρωμα
Εκτέλεση
Διαλέγουμε ώριμα αλλά γερά σύκα, τα καθαρίζουμε, φορώντας πάντα γάντια για να προστατέψουμε τα χέρια από το γάλα του σύκου και τα πολτοποιούμε στο μούλτι. Μπορείτε μερικά σύκα να μην τα πολτοποιήσετε, αλλά να τα κόψετε σε μικρά κομμάτια, έτσι ώστε η μαρμελάδα σας να έχει και κάποια κομματάκια. Τα βάζετε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και την βανίλια και τα δένετε. Πριν κατεβάσετε την έτοιμη μαρμελάδα, βάζετε τον χυμό λεμονιού. 


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΟΤΟ
ΥΛΙΚΑ
600 γραμμ. καρότα μεγαλούτσικα - 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού - 1 πορτοκάλι - 1 μήλο - 4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη - 1 φλιτζ. τσαγιού νερό –1 ξυλάκι κανέλλα(προαιρετικά).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε μεγάλα κομμάτια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν. Καθαρίζουμε το μήλο και το βάζουμε κι αυτό μαζί με τα καρότα. Αφαιρούμε από το πορτοκάλι τη φλούδα και την βάζουμε να βράσει με τα καρότα και το μήλο. Τα βράζουμε 15΄και τα περνάμε από το μούλτι μαζί με το εσωτερικό του πορτοκαλιού.
Βάζουμε τον πολτό σε μεγάλη κατσαρόλα, την ζάχαρη την κανέλλα, το νερό και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Πριν την κατεβάσουμε ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.


 Φράουλα μαρμελάδα

Υλικά
1 κιλό φράουλες - 1 κιλό ζάχαρη - χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Θα καθαρίσουμε και θα πλύνουμε πολύ καλά τις φράουλες. Θα τις λιώσουμε με το χέρι ή με ένα πιρούνι. Αν όμως θέλουμε να είναι τελείως λιωμένες, θα τις βάλουμε στο μούλτι . Θα βάλουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και αφού ξαφρίσουμε τη μαρμελάδα, θα την δέσουμε σε δυνατή φωτιά. Πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου