29/5/12

Αγγινάρες με φρέσκα κουκιά
Υλικά
3 αγγινάρες – 1 ½ κιλό μεστά κουκιά. – αλάτι – πιπέρι – ½ ποτήρι λάδι – 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνιθο – 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο – 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια – χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις κόβετε σε 4 κομμάτια την κάθε μία. Για να μην μαυρίσουν, τις βάζετε σε λεκανάκι με νερό και λεμόνι. Καθαρίζετε τα κουκιά, μαζεύοντας τους μεστούς σπόρους τους. Τα πλένετε και βάζετε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Όταν βράσει το νερό, ρίχνετε μέσα τα κουκιά και τα ζεματάτε για λίγα λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε κατσαρόλα με τις αγκινάρες και τα υπόλοιπα υλικά. Τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν και αφού προσθέσετε νερό τ΄αφήνετε να σιγοβράσουν. Να αποφεύγετε να ανακατεύετε το φαί με κουτάλι για να μην λιώσουν οι αγκινάρες. Πάντα κουνάμε την κατσαρόλα. Πριν κατεβάσουμε το φαί από τη φωτιά, ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου