6/5/12

ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
Υλικά
2 μέτριες σουπιές – 2 μέτρια καλαμάρια – 15 μικρές γαρίδες – ½ κούπα λάδι – 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο – αλάτι – πιπέρι – ½ κουταλάκι δενδρολίβανο – 1 κουταλιά της σούπας άνηθο – 1 κουταλιά της σούπας μάραθο – 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα - ½ ματσάκι μαϊντανό -  1 κουταλάκι του γλυκού ούζο – 3-4 ντομάτες ώριμες – 4 ποτήρια νερού ζωμό θαλασσινών – 1 ½ ποτήρι ρύζι καρολίνα 
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, πολτοποιούμε τις ντομάτες και καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα θαλασσινά. Βράζουμε νερό και όταν πάρει βράση, βάζουμε να ζεματίσουμε τα θαλασσινά, ξεκινώντας από τις σουπιές, τις οποίες βράζουμε 5΄και προσθέτουμε τα καλαμάρια  για άλλα 3΄και τέλος ρίχνουμε τις γαρίδες . Μόλις πάρουν βράση κλείνουμε τη φωτιά και βγάζουμε σε σουρωτήρι τα θαλασσινά . Το ζουμί το σουρώνουμε και το βάζουμε στην άκρη. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι, ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά και τα σοτάρουμε για λίγο, όσο να μαραθούν. Σβήνουμε με το ούζο για να δώσει ωραίο άρωμα στο φαί μας. Προσθέτουμε και την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τ’ αφήνουμε να βράσουν 5΄και προσθέτουμε το ζωμό των θαλασσινών και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα προσέχοντας να μην ανακατεύουμε συνέχεια το ρύζι. Στο μεταξύ, κόβουμε τις σουπιές και τα καλαμάρια σε κύβους, κατά προτίμηση μικρούς και τις γαρίδες στη μέση και όταν το ρύζι μας αρχίσει βράζοντας να κάνει τρύπες, ρίχνουμε μέσα τα κομμένα θαλασσινά . Όταν στεγνώσει το ρύζι, ρίχνουμε το βούτυρο, το ανακατεύουμε, το κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου