10/6/12


Μακαρόνια με τυριά και μπέικον στο φούρνο
Υλικά
½ κιλό μακαρόνια Ν0 6 – 15 φέτες μπέικον – ¼ τυρί κασέρι – ¼ τυρί γκούντα ή όποιο μαλακό τυρί προτιμάτε εσείς – αλάτι – 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο – 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος.
Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 5΄, τα στραγγίζετε και τα καίτε με το λιωμένο βούτυρο. Περνάτε στον τρίφτη τα τυριά και ψιλοκόβετε το μπέικον. Στρώνετε σε ένα πυρέξ τα μισά μακαρόνια, βάζετε επάνω το 1/3 του τριμμένου τυριού, το μπέικον, το άλλο 1/3 τυρί  και επάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια. Τελειώνετε ρίχνοντας το υπόλοιπο τυρί και τέλος την κρέμα γάλακτος. Το ψήνετε σε μέτριο φούρνο να ροδίσει και σερβίρετε ζεστό.


Φιογκάκια με τόνο
Υλικά
1 σακουλάκι φιογκάκια – 2 κονςέρβες τόνο σε λάδι – 2 κεσεδάκια γιαούρτι – 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό – ¼ κιλού φέτα – 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού – 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα – αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα φιογκάκια σε αλατισμένο νερό και τα βάζουμε στο σουρωτήρι, αφού τους ρίχνουμε κρύο νερό, να στραγγίσουν. Ανοίγουμε και στραγγίζουμε καλά  τις κονσέρβες του τόνο. Τους ρίχνουμε σ’ ένα βαθύ μπολ και με το πιρούνι χωρίζουμε το κρέας τους σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το γιαούρτι, την μουστάρδα, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, λίγο πιπέρι και τη φέτα σε τρίμματα. Προσθέτουμε το μίγμα αυτό στον τόνο και ενοποιούμε το μίγμα. Βάζουμε τα φιογκάκια σε μπολ σερβιρίσματος, ρίχνουμε το μίγμα με τον τόνο, ανακατεύουμε και  διακοσμούμε το φαγητό μας με μια φουντίτσα μαϊντανό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου