Μοσχάρι με κολοκυθάκια
Φιλέ μινιόν με μους από πατάτες και κολοκυθάκια
ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
1 κιλό μοσχάρι ελιά – 250 γραμ. κριθαράκι χοντρό
– 2 ντομάτες ώριμες ή κονσέρβα – 1 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτέ – αλάτι –
πιπέρι – ½ ποτήρι λάδι
Υλικά
5 κανονικές μερίδες μοσχάρι –
1 κιλό
μικρά κολοκυθάκια – 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες – ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη –
αλάτι - πιπέρι – λάδι
Εκτέλεση
Αν το μοσχάρι μας δεν είναι κομμένο, το κόβουμε μερίδες, το πλένουμε και
το βάζουμε να σοταριστεί. Όταν ροδίσει απ’ όλες τις μεριές, περνάμε τις ντομάτες
από το μούλτι ή τον τρίφτη του τυριού και τις προσθέτουμε στο κρέας μαζί με την
ζάχαρη. Προσθέτουμε νερό, όταν δούμε όι είναι απαραίτητο. Το βράζουμε μέχρι να
βράσει, αλλά να μην λιώσει. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα κολοκύθια από τα δύο άκρα
και αφού τα χαράξουμε με μυτερό μαχαιράκι, τα πλένουμε και τα τηγανίζουμε. Όταν
το κρέας μας είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα τα τηγανισμένα κολοκυθάκια, αλάτι, πιπέρι
και τ’ αφήνουμε περίπου μισή ώρα, μέχρι να βράσουν και να πιούν το νερό τους σιγοβράζοντας.Φιλέ μινιόν με μους από πατάτες και κολοκυθάκια
Υλικά:
1
φιλέτο μοσχαρίσιο 600 γραμ.- 1
κιλό πατάτες - 400 γραμ. κολοκυθάκια - 2 σκελίδες σκόρδο - 1 μεγάλο κρεμμύδι - 1 φλιτζάνι άσπρο κρασί - 1 γαρύφαλλο—1 φύλλο δάφνης - 2 κλωνάρια θυμάρι - 3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος - 200 γραμ. βούτυρο - 4
ντομάτες - αλάτι - πιπέρι.
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το φιλέτο με το βούτυρο, βγάζουμε το φιλέτο, βάζουμε το κρεμμύδι,
ψιλοκομμένο, αλάτι πιπέρι, θυμάρι, δάφνη, το νερό και λιωμένο το σκόρδο.
Αφαιρούμε τον αφρό, βάζουμε λίγο βούτυρο, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τα
βράζουμε, όταν γίνουν, βάζουμε το κρασί
και το γαρύφαλλο, αλάτι, πιπέρι. Βάζουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια να
βράσουν με λίγο νερό και επάνω τους τα φιλέτα και όταν γίνουν , βάζουμε σε
πιατέλα τα φιλέτα, περνάμε τα λαχανικά από μίξερ, βάζουμε την κρέμα γάλακτος,
αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε με την δεμένη σάλτσα.
ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό ρύζι – 1 κιλό μοσχάρι – αλάτι – πιπέρι – 1 σκελίδα σκόρδο – 2 κουταλιές
της σούπας γεμάτες βούτυρο – 2 κουταλιές της σούπας λάδι – αλεύρι – 1 καρότο –
1 κρεμμύδι μεγάλο – ½ φλιτζ. τσαγιού πολτό ντομάτας – ½ φλιτζ. τσαγιού άσπρο κρασί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μικρά
κομμάτια, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και με πιπέρι και τ’ αλευρώνουμε .
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και το λάδι και αφήνουμε το κρέας μέχρι να
κοκκινίσει. Το βγάζουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το καρότο, το κρεμμύδι και
το σκόρδο, όλα ψιλοκομμένα. Τα σοτάρουμε, ωσότου αρχίσουν να ξανθαίνουν.
Προσθέτουμε το κρέας, τον πολτό ντομάτας και το κρασί. Προσθέτουμε επίσης 1
φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί, ωσότου μαλακώσει.
Υλικά
Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε μερίδες και το πλένετε. Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι και όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνετε το κρέας
για να το σοτάρετε γυρίζοντάς το απ’ όλες τις μεριές. Ρίχνετε τις ντομάτες
πολτοποιημένες και τον πελτέ διαλυμένο σε νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να βράσει.
Για να καλοβράσει ,θέλει περίπου 1 ½ ώρα, Όταν χρειαστεί ρίχνετε λίγο λίγο νερό
στην κατσαρόλα. Πρίν το κατεβάσετε από την φωτιά, να φροντίσετε να μείνει λίγη
σάλτσα. Στο μεταξύ, βάζετε να βράσει νερό για το κριθαράκι. Να μην ξεχνάτε ότι πάντα
αλατίζουμε το νερό για να βράσουμε τα ζυμαρικά, μόνο που πρέπει να προσέξετε
την ποσότητα, επειδή έχετε βάλει και στο κρέας. Όταν βράσει, το σουρώνετε το
ξεπλένετε με κρύο νερό και όταν στραγγίσει το αδειάζετε στην καττσαρόλα με το
κρέας. Το ανακατεύετε καλά, δοκιμάζτε αν θέλει άλλο αλάτι και το βάζετε αν
χρειαστεί να βράσει για λίγα λεπτά να πιεί το ζουμί από το κρέας, αν υπάρχει. Με
τον τρόπο αυτό το κριθαράκι δεν θα λασπώσει και θα είναι ένα ένα στο πιάτο ακόμα
και κρύο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου