Τα κουλουράκια του Ντίνου
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις – ½ ποτήρι ζάχαρη – 1
μικρό βιτάμ – 1 ποτήρι γάλα ζεστό – 1 φακελάκι αμμωνία – 8 αυγά – 2 αρωματικές
βανίλιες ή ξύσμα πορτοκάλι – 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό πορτοκάλι
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε το βιτάμ, που το έχουμε
αφήσει να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου, με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε
τα’ αυγά χτυπημένα, τις βανίλιες ή το ξύσμα. Στο ζεστό γάλα, ρίχνουμε την αμμωνία
και ανακατεύουμε επάνω από την λεκάνη με το μίγμα, μέχρι να λιώσει η αμμωνία
και αδειάζουμε όλο το γάλα σιγά σιγά. Ρίχνουμε τον χυμό και τέλος το αλεύρι λίγο
λίγο και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αφού ξεκουράσουμε την
ζύμη μας για λίγο, πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου