Σουφλέ με κίτρινη κολοκύθα
Υλικά
½ λίτρο γάλα – 600 γραμ. κίτρινη kολοκύθα – 70 γραμ.
βούτυρο – 150 γραμ.
τυρί για πίτσα τριμμένο – 4 αυγά – αλατοπίπερο – λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και κόβετε την
κολοκύθα σε κομματάκια και την βράζετε μέχρι να μαλακώσει. Την βγάζετε και την
κάνετε πουρέ. Σε μια άλλη κατσαρόλα καίτε το βούτυρο και ρίχνετε μέσα τον πουρέ
της κολοκύθας, ανακατεύοντας για να μην σας πιάσει, για λίγο. Σε μια άλλη
κατσαρόλα, φτιάχνετε την μπεσαμέλ, και όταν πήξει, ρίχνετε μέσα τον πουρέ, το
αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών χτυπημένους
και το τυρί και ανακατεύετε να γίνουν όλα ένα. Χτυπάτε τ’ ασπράδια σε σφιχτή
μαρέγκα και τη ρίχνετε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά. Με ξύλινη κουtάλα. Το
βάζετε σε πυρέξ και το ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο στους
1500 για 25΄-30΄.Σερβίρετε ζεστό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου