8/4/12

Πασχαλινά κουλούρια της Μάτας
Υλικά
10 αυγά – 3 βανίλιες – 1 κιλό ζάχαρη – 1 ½ κουτί γάλα εβαπορέ – ½ κιλό φυτίνη – 3 κιλά αλεύρι – 3 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ -  6 κουταλάκια του γλυκού αμμωνία.
Εκτέλεση
Ήρθε η ώρα να φτιάξετε τα Πασχαλινά σας κουλουράκια.
 Ας κρατήσουμε την παράδοση και ας περάσουμε λίγες ώρες στην κουζίνα, προσφέροντας και στα παιδιά χαρά, αλλά και την ευκαιρία να δημιουργήσουν.
Την συνταγή που μοιράζομαι μαζί σας, πριν πολλά χρόνια μου την έδωσε μια φίλη και κάθε χρόνο μ’ αυτήν φτιάχνω τα κουλούρια μου.
Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε.
Πριν ξεκινήσετε, καλό είναι να ετοιμάσετε όλα τα υλικά γύρω σας για να μην ξεχάσετε τίποτα, αλλά και για ευκολία αν είστε μόνες.
Σε μια μεγάλη λεκάνη, βάζετε το βούτυρο και το λιώνετε. Ρίχνετε την ζάχαρη και την χτυπάτε πολύ καλά με το βούτυρο ν’ ασπρίσουν. Προσθέτετε τ’ αυγά  και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνετε την αμμωνία στο γάλα, το οποίο θα είναι κρύο και ανακατεύοντας το πάνω από την λεκάνη, το αδειάζετε σιγά  σιγά στο μίγμα. Ανακατεύετε πάλι μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ένα. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ και το ρίχνετε λίγο λίγο. Αν θέλετε τα κουλούρια σας να γίνουν μαλακά, μην το βάλετε όλο το αλεύρι και σταματήστε, όταν η ζύμη σας είναι μαλακή. Εγώ τα προτιμώ μαλακά και όχι πολύ ψημένα. Αφήνετε την έτοιμη ζύμη να ξεκουραστεί και ετοιμάζετε το αυγό που θ’ αλείψετε πάνω στα κουλούρια, προθερμαίνετε τον φούρνο και λαδώνετε τις λαμαρινίτσες που θα ψήσετε τα κουλουράκια σας. Ξεκινάτε να πλάθετε ότι σχέδιο εσείς θέλετε, τα περνάτε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να κάνουν ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
Αφήστε τα να κρυώσουν και  είναι έτοιμα.
Καλή επιτυχία και
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου